KOKEN MET EWA                         GEZOND          BIOLOGISCH          ELEGANT         VRIENDELIJK 
                  Sandwich met mozzarella
                                                                                                                                     Biologische groenten salade                                      Hummus     Lasagne Bolognese                                 Rode bessen jam    Rabarber - frambozen cake
                   

 
MENU   GALERIE


Rode linzensoep
Creme soep met yogurt en koriander


Ingredienten:
200g rode linzen
800 ml rundvlees buillon  
2 buillon blokjes
1 blik gepelde tomaten (250g)Rode linzen soep
1 kleine winterpeen 
1 kleine ui
2 teentjes knoflook 
3 lepels olijfolie Extra Virgen
3 tl gemalen komijn
3 tl gemalen koriander zaad 
2 tl kurkuma
dunne plakje chili peper 
sap van 1/4 citroen 
extra's: paar blaadjes verse koriander, magere yogurt 


Bereidingswijze:
Rundvlees bouillon maken, laten paar uur afkoelen, zichtbaar vet verwijderen, winterpeen 10 minuten mee
laten koken en door de zeef afgieten voor zuivere bouillon. Ui, knoflook en pepertje fijn snijden en kort bakken
in de olie in de soeppan. Toevoegen: rode linzen, komijn, koriander en kurkuma en het geheel kort bakken op
het laag vuur (steeds roeren met de houten lepel zodat de linzen niet aan de pan blijven plakken).
Toevoegen: 500 ml bouillon, gepelde tomaten en 20 min koken. Gekookte winterpeen toevoegen, gas uitzetten
en voorzichtig tot romige massa mixen met de staaf mixer. Toevoegen: 300 ml bouillon, citroen sap, 2 taakjes
verse koriander en aan de kook brengen.
Direct voor het serveren decoreren met extra's.

ZIE OOK:
                                    

Witte barszcz

 

 


 Augurkensoep

 BouillonblokjeTomatensoep

        Witte barszcz                 Augurkensoep            Groenten bouillonpasta           Tomatensoep

Kippenbouillon

 

 

 

 

 
       
        Kippenbouillon                                                

                                                         
                                                                    ©2013 Kokenmetewa.nl