KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Groentensalade - biologisch, vers en uit eigen keuken
Biologische groentensalade Ingrediënten:
4 aardappelen, vastkokend, geschild
1 ei hardgekookt, fijngehakt
100 g dikke plak slagers achterham
1/4 groene paprika, in blokjes gesneden
1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
1 zoute augurk, geschild en fijngesneden
1/2 zure appel, geschild en fijngesneden
130 g doperwten (fijn), uitgelekt
zeezout naar wens

Voor de dressing:
4 el mayonaise
2 el verse slaagroom

Voor de garnering:
1 el mayonaise
1 ei (hardgekookt), radijs, verse dille, veldsla
zeezout, versgemalen zwarte peper naar wens 
Bereidingswijze:

Breng water met zeezout aan de kook en laat de aardappelen 20 min. meekoken. Haal de aardappelen uit het water, laat ze uitlekken, afkoelen (koud) en snij ze in grove blokjes. Snij het zichtbare vet af van de ham (het vet kan ingevroren worden voor o.a. bouillon welk zeer geschikt is voor zure soepen) en snij de ham dan in kleine blokjes. Gebruik een ruime schaal om alle ingrediënten met elkaar te vermengen, het liefst met een houten lepel. Maak de dressing aan in een aparte kom en meng deze met de salade. Hevel de salade over in een mooie schaal en strijk deze met lepel en de mayonaise glad. Garneer de salade af  met de ingrediënten voor de garnering en voeg zout en peper naar wens toe. 

ZIE OOK: Gevulde eieren Avocadosalade Tuinbonensalade
Gevulde eieren
Avocadosalade
Tuinbonensalade

Gevulde eieren Mexicaanse avocadosalade Tuinbonensalade

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder