KOKEN MET EWA                               GEZOND         BIOLOGISCH           ELEGANT          VRIENDELIJK


                   Sandwich met mozzarella


                                                         Lasagne Bolognese                                      Biologische groenten salade                                     Rode bessen jam                                      Rabarber - frambozen cake                           Hummus
                   

 
MENU   GALERIE

Rode bessen jam
Zomerfrisse paradijs op brood


Ingredienten:
500 g rode bessen
300 g rietsuiker
1 vanillestokje, merg
Aantal porties:
3 potten a 200 mlRode bessen jam


Bereidingswijze:
Bessen goed afspoelen onder stromend koud water en met behulp van een vork
van  het steeltje afhalen. Bessen aan de kook brengen, suiker en vanille toevoegen 
en onder regelmatig roeren 30 minuten op lage vuur laten uitkoken tot een dikke
siroop. Jam potjes in de afwasmachine wassen of koken in de pan en laten drogen. 
Potjes tot aan de rand vullen met de hete jam, direct sluiten met de deksels en op
hun kop zetten tot de jam afgekoeld is. Koel bewaren.         


ZIE OOK:
                                   

 Rabarber jamBosbessen jam

 

 

 

        Rabarber jam                  Bosbessen jam

 

©2013 Kokenmetewa.nl