KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Hummus - Libanese lekkernij van kikkererwten
Hummus Ingrediënten:

350 g biologische kikkererwten, uit glas
vers sap van 1/2 limoen
1 tl sesamzaad
1 teentje knoflook, uitgeperst
1/2 tl gemalen komijn
scheut olijfolie Extra Vergine
versgemalen zwarte peper
zeezout naar wens
Bereidingswijze:

Spoel de kikkererwten onder koud, stromend water af en laat ze goed uilekken. Rooster het sesamzaad lichtbruin in een pan, gebruik hiervoor geen olie. Plaats alle ingrediënten in een blender en mix het tot een gladde pasta. Voeg er, naar wens, wat extra olijfolie of water aan toe. Serveer met een stuk stokbrood als smaakmaker voor de maaltijd of als heerlijk, voedzaam tussendoortje. Bewaar in de koelkast.

ZIE OOK: Pimentopasta Harissa Sandwich  Guacamole
Pimentopasta
Harissa
Sandwich
Guacamole
Rode pimentopasta Harissa Sandwich met mozzarella Guacamole

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder