KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE

Kant en klaar, wat is waar?
Bouillonblokje en het raadsel achter smaakversterkers

Tip: denk er niet lang over na, daag jezelf uit  en maak je eigen, ambachtelijke bouillonblokje 
Bouillonblokje
Dit heb je nodig:

1 tl zeezout
1 el olijfolie Extra Vergine
1 el water
1/2 tl bruine basterdsuiker
mespunt versgemalen, zwarte peper
1 tl mosterdzaadjes
1 teentje knoflook fijngehakt
1/2 ui, fijngehakt
2 plakken winterpeen, fijngehakt
1/2 tomaat, gepeld en fijngesneden
3 plakken prei, fijngesneden
1 el platte peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:

Plaats alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde bouillonpasta. Hevel de bouillonpasta over in de pan, breng het aan de kook en laat het op het zachte vuur, roerend, een paar minuten pruttelen tot het een beetje aandikt.
Bewaartip 1: hevel de hete bouillonpasta over in een gesteriliseerde pot, draai het deksel erop, zet de pot 15 min. op de kop, zet het weer rechtop en laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Bewaartip 2: maak van de bouillonpasta ijsblokjes en bewaar ze in de diepvries.
Gebruikstip: gebruik circa 1tl bouillonpasta of 1 bouillon ijsblokje voor het op smaak brengen van soepen, sauzen of risotto.

ZIE OOK:

Ziek, zwak en misselijk?
S.O.S. Slecht humeur?
Winterblues?


Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder