KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Rode pimentopasta - zoete pittige paprikapasta
Rode pimentopasta Ingrediënten:

4 rode paprika's, ontveld en fijngesneden
4 rode chilipepers, met zaad, fijngehakt
40 ml water
20 ml olijfolie Extra Vergine
1 tl zeezout
1 tl rietsuiker

Bereidingswijze:

Paprika ontvellen:
leg de paprika direct op de gaspit of houd de paprika, bijvoorbeeld met een vork, in de vlam totdat de schil zwart is. Laat de paprika afkoelen in een gesloten plastic zakje (ca. 1/2 uur). Pel vervolgens de schil eraf en verwijder de zaadlijsten.

Pimentopasta: pureer alle ingrediënten in een keuken machine tot een gladde pasta. Hevel de pasta over in een pan, breng het aan de kook en laat het, onafgedekt, ca. 1 uur zachtjes pruttelen tot de pasta dik is en het vocht is ingekookt. Roer regelmatig.

Bewaartip: hevel de hete pimentopasta over in een gesteriliseerde pot, draai het deksel erop, zet de pot ca. 10 min. op z'n kop, zet het weer rechtop en laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Gebruikstip: gebruik 2-3 el pimentopasta voor het op smaak brengen van salade's zoals Libanese tabbouleh of voor Turkse lahmacun of serveer het met een stuk stookbrood als smaakmaker voor de maaltijd.


ZIE OOK: Sandwich Guacamole Hummus Harissa
Sandwich
Guacamole
Hummus
Harissa
Sandwich met mozzarella Guacamole Hummus Harissa
ZIE OOK: Bouillonpasta
Bouillonpasta
Lahmacun
Bouillonpasta

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder