KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Kippenbouillon - ambachtelijke, sterke bouillon van soepkip en biologische groenten
Kippenbouillon Ingrediënten:

1,2 kg soepkip
1 bosje bladselderij
1/4 knolselderij, geschild
2 uien, geschild
1 prei
1/2 winterpeen
3 tl bouillonpasta
3 laurierbladen
2 tl zeezout
5 korrels zwarte peper
30 g gedroogde bospaddestoelen
Bereidingswijze:

Was de bospaddestoelen onder koud, stromend water en zet ze een 1/2 uur te week in een schaal met een 1/2 kopje koud water. Was de soepkip zorgvuldig onder koud, stromend water en verwijder het overbodige vet. Plaats de soepkip in een 10 liter soeppan en giet 4,5 liter koud water erbij. Breng dit aan de kook, verwijder het schuim van het oppervlak en voeg het zout er aan toe. Laat de kip een 1/2, afgedekt,  zacht koken. Voeg de groenten, laurierbladen, zwarte peper en de geweekte bospaddestoelen incl. het weekwater hier aan toe en laat de kippenbouillon, afgedekt, 3 uur, op het laag vuur, trekken. Zet het vuur uit en laat de kippenbouillon een 1/2 uur rusten. Schenk de kippenbouillon over naar een maatbeker via een zeef. Druk met een lepel all het vocht uit de groenten en de soepkip. Voeg de bouillonpasta toe aan de gezuiverde kippenbouillon van ca. 3 liter. Hevel de kippenbouillon over naar de diepvriesbakjes.

Tip: kippenbouillon invriezen en in de diepvries bewaren. Gebruiken als basis voor soepen, sauzen, stoofschotels met kip of risotto. 

ZIE OOK: Tomatensoep Bouillonpasta Witte barszcz Augurkensoep

Tomatensoep
Bouillonpasta
Witte barszcz
Augurkensoep

 

Tomatensoep Bouillonpasta Witte barszcz Augurkensoep
ZIE OOK: Rode linzensoep

Linzensoep

 

 

Rode linzensoep

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder