KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Augurkensoep - ouderwetse Poolse soep van zoute augurken met aardappelen en verse dille
Augurkensoep Ingrediënten:

800 ml kippenbouillon
2 tl bouillonpasta
4 plakken winterpeen
4 aardappelen (vastkokend), geschild en in blokjes gesneden
6 (ca. 500 g) zoute augurken (uit Poolse winkel), geschild en fijngehakt
125 ml zoute augurkenvocht
100 ml magere of halfvolle, koude melk
2 tl bloem
4 takjes verse dille, fijngehakt
Bereidingswijze:

Breng de kippenbouillon in een 2 liter pan aan de kook, voeg er bouillonpasta, winterpeen en aardappelen aan toe en laat deze ca. 15 min. meekoken. Haal de winterpeen eruit, prak deze fijn op een snijplank met een vork en roer deze dan weer door de soep. Voeg de zoute augurken met het augurkenvocht aan de soep toe en laat het, op een laag vuur, ca. 10 min. koken. Meng de bloem met de melk in een mok, roer 1 soeplepel augurkensoep erdoorheen en roer dit dan weer door de soep. Serveer de augurkensoep bestrooid met dille.

Wachttijd: 1 dag. 

ZIE OOK: Kippenbouillon Bouillonpasta Tomatensoep Witte barszcz
Kippenbouillon
Bouillonpasta
Tomatensoep
Witte barszcz
Kippenbouillon Bouillonpasta Tomatensoep Witte barszcz
ZIE OOK: Rode linzensoep
Rode linzensoep Rode linzensoep

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder