KOKEN MET EWA GEZOND BIOLOGISCH ELEGANT VRIENDELIJK Witte barszcz Augurkensoep Groenten bouillonpasta Tomatensoep


MENU GALERIE
Rode linzensoep
Creme soep met yogurt en koriander
200g rode linzen
800 ml rundvlees buillon
2 buillon blokjes
1 blik gepelde tomaten (250g)
1 kleine winterpeen
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 lepels olijfolie Extra Virgen
3 tl gemalen komijn
3 tl gemalen koriander zaad
2 tl kurkuma
dunne plakje chili peper
sap van 1/4 citroen
extra's: paar blaadjes verse koriander, magere yogurt
Bereidingswijze:
Rundvlees bouillon maken, laten paar uur afkoelen, zichtbaar vet verwijderen, winterpeen 10 minuten mee
laten koken en door de zeef afgieten voor zuivere bouillon. Ui, knoflook en pepertje fijn snijden en kort bakken
in de olie in de soeppan. Toevoegen: rode linzen, komijn, koriander en kurkuma en het geheel kort bakken op
het laag vuur (steeds roeren met de houten lepel zodat de linzen niet aan de pan blijven plakken).
Toevoegen: 500 ml bouillon, gepelde tomaten en 20 min koken. Gekookte winterpeen toevoegen, gas uitzetten
en voorzichtig tot romige massa mixen met de staaf mixer. Toevoegen: 300 ml bouillon, citroen sap, 2 taakjes
verse koriander en aan de kook brengen.
Direct voor het serveren decoreren met extra's.
ZIE OOK:
©2013 Kokenmetewa.nl