KOKEN MET EWA |
GEZOND, BIOLOGISCH, ELEGANT, VRIENDELIJK |
HOME GALERIE TIPS |
Lasagne Bolognese - ambachtelijk, rijk en verleidelijk lekker |
Bereidingswijze: Tomatensaus: Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg dan het rundergehakt toe en maak het rul met een spatel, laat het ca. 10 min. bakken. Los de tomatenpuree goed op in het koude water (of runderbouillon) en voeg dit, alsook de peterselie, bouillonpasta, zeezout en peper aan het vlees toe. Laat het geheel nog eens ca. 15 min. onafgedekt sudderen tot de saus wat aangedikt is. Bechamelsaus: Smelt de roomboter in een pan op een laag vuur, voeg al roerend, met een garde, de bloem toe en zorg ervoor dat het geheel niet bruin wordt. Voeg dan langzaam de melk al roerend toe totdat de saus aandikt. Breng de saus op smaak met peper en zet het vuur uit. Lasagne: Verwarm alvast de oven voor op 150 graden (hete lucht). Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie en bekleed de bodem met de eerste laag lasagnebladen. Verdeel de helft van de tomatensaus in een laag over de bladen en schenk een derde van de bechamelsaus over de tomatensaus laag heen. Leg de tweede laag lasagnebladen, tomatensaus en bechamelsaus daar weer bovenop. Leg de laatste laag lasagnebladen en verdeel het restant bechamelsaus hier overheen. Bestrooi de bechamelsaus met de kaas, paprikapoeder en de gedroogde peterselie. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat deze ca. 45 min. bakken. |
ZIE OOK: | Gehakt in tomatensaus | Hongaarse goulash | Marokkaanse kip | Bouillonpasta | ||||
Kefta Hongaarse goulash Marokkaanse kipdrumsticks Bouillonpasta |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden. Fotografie Michael Schrijnder |