KOKEN MET EWA |
GEZOND, BIOLOGISCH, ELEGANT, VRIENDELIJK |
HOME GALERIE TIPS |
Hongaarse goulash - authentieke, rijk aan smaak en pittige stoofschotel met rundvlees |
Bereidingswijze: Was het runderstoofvlees zorgvuldig onder koud, stromend water, dep het droog met een stuk keukenpapier en snij het in blokjes van 1,5-2 cm. Verwarm 3 el olijfolie in een stoofpan en braad het vlees aan tot de buitenkant goed dichtgeschroeid is. Hevel het vlees over in een schaal. Meng het zeezout, pul biber, zwarte peper en karwij- of komijnzaad in een kom, bestrooi het vlees met de helft van dit kruidenmengsel en bedek de schaal met het vlees met huishoudfolie. Verwarm 1 el olijfolie in detzelfde stoofpan, voeg de ui, knoflook en pepertjes toe en bak ze tot de ui glazig wordt, voeg dan het vlees er aan toe en laat alle ingrediënten even op elkaar inwerken. Bestrooi de tomaten en de paprika's met de rest van het kruidenmengsel, voeg de citroensap er aan toe en hevel het over naar de stoofpan. Zet het vuur op een hoge stand, voeg 200 ml koud water toe en breng de goulash aan de kook. Zet het vuur dan op een lage stand en laat de goulash 2,5 uur, afgedekt, zacht pruttelen. Roer af en toe. Doe het deksel eraf en laat het nog 20 min., onafgedekt, zacht pruttelen. Serveer de goulash met vers bestrooide peterselie. Tip: Wachttijd: 1 dag. Warm serveren met bulgur en rucola of op zijn Hongaars met zuurdesem brood of meergranen stookbrood. |
ZIE OOK: | Kipdrumsticks | Gehakt in tomatensaus | ||||||
Chili con carne
|
![]() |
![]() |
Copyright © 20132015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden. Fotografie Michael Schrijnder |