KOKEN MET EWA |
GEZOND, BIOLOGISCH, ELEGANT, VRIENDELIJK |
HOME GALERIE TIPS |
Rabarbertaart - gevulde taart met rabarber en frambozen |
![]() |
Ingrediënten voor het deeg: 300g bloem, gezeefd 100g margarine, in blokjes gesneden 80g roomboter, in blokjes gesneden 120g rietsuiker 1 eierdooier mespunt zout eiwit poedersuiker Ingrediënten voor de vulling: 500g rabarber 150g frambozen 150g rietsuiker vanille stokje, merg 2 el maizena 50 ml koud water |
Bereidingswijze: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eierdooier, roomboter, margarine, rietsuiker en het zout met elkaar. Kneed tot soepel deeg, wikkel het deeg in de huishoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Schil de rabarber, spoel af onder koud, stromend water en snij in blokjes. Plaats de rabarber en de frambozen in een ruime pan, voeg de rietsuiker en de vanille merg er aan toe en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Los de maizena in een mok met koud water op, voeg aan rabarber en frambozen toe en laat het, steeds roerend, een paar minuten zacht koken tot de vulling aandikt. Zet de vuur uit en laat de vulling in de pan afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in met de margarine. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel de twee derde van het deeg over de bodem en de rand van de bakvorm. Prik het deeg hier en daar met een vork en verdeel de vulling over het deeg. Rol de rest van het deeg tot repen en decoreer de vulling met vlechtwerk. Smeer de vlechtwerk met behulp van een kwastje met eiwit. Bak de rabarbertaart in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Laat het een beetje afkoelen en bestrooi met poedersuiker. |
ZIE OOK: | Kruidkoek
met noten |
Kruidenmix
|
Maanzaad
strudel |
|||||
Kruidkoek Kruidenmix Maanzaad strudel |
![]() |
![]() |
![]() |
Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden. Fotografie Michael Schrijnder |