KOKEN MET EWA |
GEZOND, BIOLOGISCH, ELEGANT, VRIENDELIJK |
HOME GALERIE TIPS |
Kruidkoek - koek met noten en kruiden, heerlijk met een kopje thee op een winterse dag |
![]() |
Ingrediënten: 300g volkoren rijstmeel 50g bloem, gezeefd 1 tl baksoda 100g ruwe rietsuiker 125g bloemenhoning crème 200 ml magere melk 50g roomboter, gesmolten en afgekoeld 2 eieren 4 el sultana rozijnen, geweekt in warm water en uitgelekt 3 el walnoten, grofgehakt 1,5 el kruidenmix voor kruidkoek sliertje bloemenhoning crème poedersuiker |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bedek de bakvorm met bakpapier. Vermeng, met behulp van de mixer, de rietsuiker, eieren en bloemenhoning tot een homogene massa. Voeg, steeds roerend, gesmolten boter, melk, bloem en rijstmeel met soda aan de massa toe en mix nog even alle ingrediënten glad tot de lucht balletjes in de beslag zichtbaar worden. Voeg de rozijnen en de noten bij elkaar in een kommetje, giet een sliertje honing over, bestrooi met de kruidenmix, voeg aan de beslag toe en vermeng met de beslag met behulp van de pannenlikker. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de kruidkoek in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en strooi de poedersuiker overheen. |
ZIE OOK: | Kruidenmix |
Maanzaad
strudel |
Rabarbertaart |
|||||
Kruidenmix Maanzaad strudel Rabarbertaart |
![]() |
![]() |
![]() |
Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden. Fotografie Michael Schrijnder |