KOKEN MET EWA                               GEZOND         BIOLOGISCH           ELEGANT          VRIENDELIJK


                   Sandwich met mozzarella


                                                         Lasagne Bolognese                                      Biologische groenten salade                                     Rode bessen jam                                      Rabarber - frambozen cake                           Hummus
                   

 
MENU   GALERIE

Marokkaanse lamspizza
Pizza met raita saus

Ingredienten voor pizzabodem:
250 g bloem
150 ml lauwarm water
1 zakje van 7g gist
olijfolie Extra Vergin
Ingredienten voor lamsvulling:
150 g lamsgehakt
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl harissa
1 rijpe tomaat
1/4 tl gemalen komijn en koriander
mespunt kaneel
1 tl citroensap
1 el fijngehakte, verse koriander en peterselie
1 el pijnboompitten, geroosterd
2 plakjes mozzarella
olijfolie Extra Vergin 
zout en peper naar wens
Ingredienten voor raita saus:
100 ml vetarme natuuryougurt
1 teenje knoflook, uitgeperst 
1/4 komkommer, geraspt
1 tl fijngehakte, verse koriander
mespunt zout
peper naar wens


Bereidingswijze:
Pizzabodem: 
De bloem, water, gist en olie kneden tot soepele deeg. Als de deeg nog droog
of hard is een beetje water toevoegen. 1 uur laten rijzen in afgedekte kom.
Lamsvulling:
Fijngehakte ui en knooflook kort braden in de olie, gehakt klein met de vork maken, toevoegen en kort bakken.
1/2 gesneden tomaat (zonder pitten) en specerijen tovoegen, nog paar minuten bakken.
Lamspizza: Oven voorverwarmen op 175 graden. Pizzabodem kort kneden, vorm invetten met olie en vervolgens
de deeg goed verdelen tot in de hoeken van de vorm. Deeg besprenkelen met olijfolie, bedekken met in dunne
plakkjes gesneden 1/2 tomaat. De lamsvulling over de pizzabodem verdelen. Pizza bestrooien met pijnboompitten
en in dunne plakjes gesneden mozzarella. Pizza ca. 25 min bakken. Serveren met raita saus.         

ZIE OOK:
                                   

 Harissa

 

 

 

         Foccacia              Lahmacun                 Harissa

 

©2013 Kokenmetewa.nl