KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Marokkaanse kipdrumsticks - pittige stoofschotel met kikkererwten en harissa
Marokkaanse kipdrumsticks Ingrediënten:

6 kipdrumsticks
350 g biologische kikkererwten, uit glas
350 ml kippenbouillon
1 rode ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 tl harissa
1 tl gemalen kurkuma
1/4 tl paprikapoeder
zeezout naar wens
versgemalen zwarte peper
vers sap van 1/4 citroen
3 el platte peterselie, fijngehakt
2 el verse koriander, fijngehakt
3 el olijfolie extra Vergine
Bereidingswijze:

Maak de kipdrumsticks schoon onder koud, stromend water en dep ze daarna droog. Leg de kipdrumsticks in een schaal en marineer ze met knoflook, harissa en zeezout. Bedek de kipdrumsticks met vershoudfolie en laat ze 15 min. rusten. Spoel de kikkererwten onder koud, stromend water af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en bak de kipdrumsticks bruin. Haal ze uit de stoofpan, leg ze terug in de schaal en bedek ze weer met vershoudfolie. Bak de ui goudbruin in dezelfde stoofpan, voeg daarna het zeezout, kurkuma, paprikapoeder en zwarte peper toe. Hevel de kipdrumsticks over naar de stoofpan en laat de kruiden goed inwerken. Voeg dan de kippenbouillon, kikkererwten en het citroensap toe, breng dit aan de kook en laat het afgedekt 40 min. sudderen. Voeg 1 el peterselie toe en laat het nog 15 min. onafgedekt zachtjes pruttelen tot de saus dik is geworden.
Garneer de stoofpot af met de rest van de peterselie en de koriander.

Tip: serveer de stoofpot met couscous verrijkt met fijngesneden zwarte olijven, verse koriander en een scheutje citroensap.

ZIE OOK: Kippenbouillon Hongaarse goulash Harissa Gehakt in tomatensaus
Kippenbouillon
Harissa
Hongaarse goulash
Kefta
Chili con carne
Kippenbouillon Hongaarse goulash Harissa Gehakt in tomatensaus - Kefta

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder