KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS
Gehakt in tomatensaus - Marokkaanse stoofpot - Kefta
Gehakt in tomatensaus - Kefta Ingrediënten:

200 g rundergehakt
1/2 rode ui, fijngehakt
400 g gepelde tomaten, uit blik, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el platte peterselie, fijngehakt
blaadjes van 4 stengels verse munt, fijngehakt
1 tl zeezout
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen kaneel
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl grove pul biber
1 tl vers citroensap
olijfolie Extra Vergine

Bereidingswijze:

Meng de helft van de knoflook, ui, peterselie en munt met het gehakt in een kom. Mix het zeezout met koriander, komijn, kaneel, pul biber en zwarte peper in een apart kommetje en voeg dan de helft daarvan aan het gehakt toe. Meng het gehakt goed en vorm dan 8 kleine gehaktballen. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en bak de gehaktballen tot ze lichtbruin zijn, voeg nu de rest van de ui en de knoflook toe en bak totdat de ui glazig wordt. Voeg dan de rest van de gemixte kruiden, gepelde tomaten, 1/2 beker koud water en het citroensap toe en breng dit aan de kook. Laat de stoofschotel 25 min. afgedekt sudderen, haal het deksel van de pan en laat het dan nog 20 min. verder sudderen. Voeg de rest van de peterselie en de munt toe.

Tip: serveer de Kefta met sla en gekookte aardappelen of bulgur.

 

ZIE OOK: Hongaarse goulash Kipdrumsticks
Hongaarse goulash
Marokkaanse kipdrumsticks
Chili con carne
Hongaarse goulash Marokkaanse kipdrumsticks

Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder