Bereidingswijze:
Meng de helft van de knoflook,
ui, peterselie en munt met het gehakt in een kom. Mix het zeezout met
koriander, komijn, kaneel, pul biber en zwarte peper in een apart
kommetje en voeg dan de helft daarvan aan het gehakt toe. Meng het gehakt
goed en vorm dan 8 kleine gehaktballen. Verwarm de olijfolie in een
stoofpan en bak de gehaktballen tot ze lichtbruin zijn, voeg nu de rest
van de ui en de knoflook toe en bak totdat de ui glazig
wordt. Voeg dan de rest van de gemixte kruiden, gepelde tomaten, 1/2
beker koud water en het citroensap toe en breng dit aan de kook. Laat
de stoofschotel 25 min. afgedekt sudderen, haal het deksel van de pan en
laat het dan nog 20 min. verder sudderen. Voeg de rest van de peterselie
en de munt toe.
Tip: serveer de Kefta met sla en
gekookte aardappelen of bulgur.
|