KOKEN MET EWA GEZOND BIOLOGISCH ELEGANT VRIENDELIJK Chili con carne
MENU GALERIE
Mexicaanse, pittige stoofschotel Ingredienten voor kidneybonen:
200 gr gedroogde kidneybonen
3 dikke plakken winterpeen
1 ui
3 kruidnegels (in de ui geprikt)
2 laurie bladen
1 takje tijm
zeezout
Ingredienten voor de saus:
6 el kidneybonen
1 rode ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene of rode paprika, in blokjes gesneden
1 rode peper zonder zaadjes, in plakjes gesneden
250 gr bio gepelde tomaten
2 rijpe trostomaten, fijngesneden
200 gr rundergehakt
50 gr chorizoworst, fijngesneden
olijfolie
1,5 tl zeezout
versgemalen peper
0,5 tl kaneel
0,5 tl grove pul biber
sap van kwart citroen
2 el verse koriander
zure room (optioneel)
Bereidingswijze kidneybonen: Week de kidneybonen in de ruim water overnacht. Spoel af, voeg de groenten
en ruim water toe en kook 45 min.Voeg het zout naar wens en kook verder nog 15 min. Zeef de kidneybonen,
verwijder de groenten en laat de bonen afkoelen.
Bereidingswijze Chili con carne: Fruit de ui, knoflook, chorizo en rode peper in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak alles op hoog vuur. Bestrooi de vlees met kruiden en zout, voeg paprika, gepelde
tomaten en trostomaten toe en breng dit aan de kook. Voeg het sap van citroen toe, laat de saus 20 min. afgedekt
zachtjes koken. Laat het daarna nog zonder deksel 10 min pruttelen. Garneer met koriander en 1 tl zure room.
Seveer met bulgur, rucola en eventueel guacamole.
ZIE OOK:
Marokkaanse kip Gehakt in tomatensaus Hongaarse goulash ©2013 Kokenmetewa.nl