KOKEN MET EWA |
GEZOND, BIOLOGISCH, ELEGANT, VRIENDELIJK |
HOME GALERIE TIPS |
Bosbessen jam - jam van bosbessen en frambozen met banaan, citroen en kaneel |
![]() |
Ingrediënten: 500g bosbessen 250g frambozen 1/4 tl citroensap, versgeperst 1/4 tl kaneel 400g rietsuiker 3 grote, rijpe bananen Extra nodig: ruime pan staafmixer houten lepel 4 gesteriliseerde jam potten |
Bereidingswijze: Plaats de vruchten, rietsuiker, citroensap en kaneel in de pan, doe de deksel er op en breng het op het zacht vuur aan de kook. Zet de deksel schuin op de pan en laat het geheel nog 25 minuten zacht pruttelen om de geuren vrij te laten komen en de smaken in balans te brengen. Roer af en toe. Schil de bananen, snij ze in stukjes, voeg ze aan de vruchten toe en breng het aan de kook. Laat het nog samen 10 minuten pruttelen, zet het vuur uit en mix de vruchten met staafmixer tot een gladde jam. Zet het vuur aan, breng de jam aan de kook en zet het vuur weer uit. Hevel de jam direct over in de pot, draai de deksel erop, zet de pot 15 minuten op de koop, zet het weer recht op en laat de jam afkoelen. Herhaal deze handeling met de rest van de jam. Bewaar de jam in de koelkast. |
ZIE OOK: | Rode
bessen jam |
Rabarber
jam |
||||||
Rode bessen jam Rabarber jam Bosbessen jam |
![]() |
![]() |
Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden. Fotografie Michael Schrijnder |