KOKEN MET EWA
GEZOND,  BIOLOGISCH,  ELEGANT,  VRIENDELIJK
HOME      GALERIE      TIPS

Kruidkoek - koek met noten en kruiden, heerlijk met een kopje thee op een winterse dag 
Koek met noten en kruiden

Ingrediënten:

300g volkoren rijstmeel
50g bloem, gezeefd
1 tl baksoda
100g ruwe rietsuiker
125g bloemenhoning crème
200 ml magere melk
50g roomboter, gesmolten en afgekoeld
2 eieren
4 el sultana rozijnen, geweekt in warm water en uitgelekt
3 el walnoten, grofgehakt
1,5 el kruidenmix voor kruidkoek
sliertje bloemenhoning crème
poedersuiker


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bedek de bakvorm met bakpapier.
Vermeng, met behulp van de mixer, de rietsuiker, eieren en bloemenhoning tot een homogene massa. Voeg, steeds roerend, gesmolten boter, melk, bloem en rijstmeel met soda aan de massa toe en mix nog even alle ingrediënten glad tot de lucht balletjes in de beslag zichtbaar worden. Voeg de rozijnen en de noten bij elkaar in een kommetje, giet een sliertje honing over, bestrooi met de kruidenmix, voeg aan de beslag toe en vermeng met de beslag met behulp van de pannenlikker. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de kruidkoek in het midden van de oven in 50 minuten  gaar.
Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en strooi de poedersuiker overheen.

ZIE OOK:
Kruidenmix

Maanzaad strudel

Rabarbertaart


Kruidenmix
Maanzaad strudel
Rabarbertaart

Kruidenmix voor kruidkoek

Maanzaad cake

Rabarbertaart


Copyright © 2013-2015 Kokenmetewa.nl. Alle rechten voorbehouden.               Fotografie Michael Schrijnder